Εμμανουέλα Φουσιάνη

B.A. Summa Cum Laude, B.A. (Hons)

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ (Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος)
Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία
Ψυχοεκπαίδευση - Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας

 • Εισαγωγικό σημείωμα

  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, μοναχοπαίδι μιας οικογένειας που με περιέβαλλε με αγάπη δείχνοντάς μου συγχρόνως την αξία της πειθαρχίας και της υπομονής. Φοίτησα στα Αρσάκεια -Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού (Δημοτικό) και Εκάλης (Γυμνάσιο-Λύκειο). Απόφοιτος πλέον, παρακολούθησα διετή κύκλο σπουδών αγγλικής γλώσσας στο Cambridge College of London. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκα για πάνω από μία δεκαπενταετία σε ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο, στο Τμήμα Διεύθυνσης Διοικητικού. Στην εργασία αυτή ανακάλυψα την ανάγκη μου για δημιουργικότητα και οργανωτικότητα και πάνω απ’ όλα το ενδιαφέρον μου για την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Συνέχιζε όμως να με απασχολεί μια έντονη αναζήτηση σχετική με τον εαυτό μου και το τι θέλω να γίνω. Παράλληλα, παρέμενε αμείωτο και το ενδιαφέρον μου για την ανθρώπινη συμπεριφορά, το οποίο προσπαθούσα να ικανοποιήσω με διαβάσματα, σκέψεις και συζητήσεις . Στο καθοριστικό αυτό διάστημα δημιουργώ οικογένεια.

 • Εκπαίδευση

  Επιθυμώντας να ακολουθήσω ένα νέο προσωπικό μονοπάτι, αποφάσισα να σπουδάσω Ψυχολογία στο Deree–The American College of Greece (πτυχίο Ψυχολογίας Suma cum Laude) και στο Open University of the United Kingdom (πτυχίο Ψυχολογίας Honours). Τα αισθήματα χαράς και πληρότητας που αποκόμιζα καθημερινά από την επιλογή αυτή έφερναν σε δεύτερη μοίρα τις όποιες δυσκολίες του εγχειρήματος. Ακολούθησε η πρακτική άσκησή μου στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» και στη Νευρολογική και Ψυχιατρική Κλινική Χαρ. Ν. Σινούρη. Η εξοικείωση με τη Γνωσιακή Θεραπεία, μέσα από τα βιβλία κυρίως του Aaron Beck και άλλων εισηγητών της, με κατεύθυνε στο πρόγραμμα «Βασική Εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία» στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο Αττικής, για να μελετήσω το μοντέλο στο οποίο πίστευα και να αποκτήσω τα εφόδια για την εφαρμογή του στη θεραπεία. Μετεκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία CBT στο Institute of Education/ Λονδίνο με την Christine A. Padesky.

  Αναζητώντας ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας πλέον την εμβάθυνση στη γνώση και την εξέλιξη, παρακολούθησα τα ετήσια μετεκπαιδευτικά προγράμματα «Παναγιώτης Ουλής» «Κλινική Ψυχοπαθολογία» και «Κλινικές Δεξιότητες στην Ψυχοπαθολογία» (από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία) και τον α’ κύκλο Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής, (από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς). Έχοντας συγχρόνως το ενδιαφέρον μου προσανατολισμένο στις οικογένειες των χρονίως ψυχικά πασχόντων, ολοκλήρωσα και τα δύο έτη του μετεκπαιδευτικού προγράμματος Ψυχοεκπαίδευσης και Συμπεριφορικής θεραπείας Οικογένειας (στο Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. σε συνεργασία με τις Α’ και Β’ Ψυχιατρικές Κλινικές του ΕΚΠΑ και την Εταιρεία «Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές») με σκοπό να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στις αντίστοιχες οικογένειες.

 • Όραμα

  Το όνειρό μου πήρε σάρκα και οστά με τη δημιουργία ενός δικού μου χώρου όπου, μέσα από τη δική μου συνεχή επιμόρφωση και ευαισθησία προσπαθώ να εξασφαλίσω ένα περιβάλλον ασφάλειας και ζεστασιάς που θα υποδέχεται και θα ενθαρρύνει κάθε θεραπευόμενο. Στο αξιακό μου σύστημα η προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη ολοκληρώνεται και αποκτά καινούργιο νόημα μέσω της εθελοντικής εργασίας. Έχω προσφέρει τρία χρόνια εθελοντική στήριξη στους εξυπηρετούμενους από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) του 6ου τομέα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Αττικής, καθώς και οκτάμηνη εθελοντική εργασία στη Νευρολογική και Ψυχιατρική Κλινική Χαρ. Ν. Σινούρη. Το τρίπτυχο «επιμόρφωση -εθελοντισμός- εργασία» είναι για μένα το πιο κατάλληλο πλαίσιο για να δίνω βοήθεια στους ανθρώπους ώστε να γίνεται πιο όμορφη η κάθε επόμενη μέρα, ιδέα στην οποία πιστεύω και για την οποία προσπαθώ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναρτήσεις - Δημοσιεύσεις

Τα νέα μας

«Μα καλά είσαι ψυχολόγος και αγχώνεσαι και θυμώνεις;»
«Μα καλά είσαι ψυχολόγος και αγχώνεσαι και θυμώνεις;»

Κάποτε θα είχα ενοχές που δε μπορούσα να είμαι τέλεια! Που δεν διαχειριζόμουν τα συναισθήματα μου τέλεια…

10306. Είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε
10306. Είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε

H Εμμανουέλα Φουσιάνη μιλάει για την εμπειρία της στη γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 10306. Η πρόσληση από το webinar που έγινε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 Δείτε όλο το Webinar στο παρακάτω link https://fb.watch/3y8Vm7d5Vm

Διεύθυνση:
Αλωνίων 6, 14562 Κηφισιά

Τηλέφωνο:
210.8016680, 6944271200

Email:
foussiani@psychology-kifissia.gr