ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η συμβουλευτική μπορεί να συνδέεται με την προσωπική ανάπτυξη, την υποστήριξη κρίσεων και έχει σαν στόχο την επίλυση προβλημάτων. Είναι μια διαδικασία που προσεγγίζει κοινωνικά, συναισθηματικά, πολιτισμικά και κοινωνικοοικονομικά θέματα με στόχο να δίνει στον «πελάτη» μια ευκαιρία να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και να αποσαφηνίσει τους τρόπους που θα του παράσχουν μια ζωή πιο ικανοποιητική και δημιουργική.

Συμβουλευτική Ζεύγους

Συμβουλευτική Ζεύγους

Η συμβουλευτική ζεύγους αφορά ζευγάρια που βιώνουν είτε μια κρίση στον γάμο τους είτε ένα πρόβλημα στην συντροφική σχέση. Όταν κάτι έχει «σπάσει» και η επικοινωνία έχει χαθεί, όταν η αγάπη παραμερίζεται μπροστά στον θυμό, όταν υπάρχουν παρεξηγήσεις και παγιωμένες καταστάσεις η σχέση απειλείται.

Η καθημερινότητα γίνεται δύσκολη, το ζευγάρι νιώθει εγκλωβισμένο και θέλει να αλλάξει την κατάσταση που βιώνει.

Το αναγνωρισμένο μοντέλο θεραπείας ζεύγους, Emotional Focused Therapy δημιουργήθηκε στις αρχές του 1980 και εστιάζει στα συναισθήματα. Σήμερα αποτελεί μια βραχεία δομημένη προσέγγιση στη θεραπεία ζεύγους με διάρκεια 12-20 συνεδρίες και διάρκεια 1ώρα και 30 λεπτά.

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική Γονέων

Η συμβουλευτική γονέων αφορά γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών. Θα μπορούσαμε να πούμε πως συχνά οι γονείς αναπαραγάγουν τρόπους διαχείρισης καταστάσεων που έχουν δει, ακούσει ή έχουν βιώσει οι ίδιοι, από το οικογενειακό ή το φιλικό τους περιβάλλον. Είναι όμως σε όλες τις περιπτώσεις αυτό αρκετό;

Η σχέση γονέων και παιδιών είναι ένας δεσμός διαρκούς αλληλεπίδρασης με διλήμματα και προκλήσεις που οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν. Πώς μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν καλή επικοινωνία, συνεργασία και κατανόηση; Με ποιο τρόπο μπορούμε να το πετύχουμε; Αυτά και πολλά άλλα ερωτηματικά μπορεί να κυριεύουν καθημερινά τους γονείς με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές στιγμές χαράς μέσα στην οικογένεια. Για την αποτελεσματική διαχείριση των καθημερινών δυσκολιών, θα μπορούσατε να ζητήσετε βοήθεια από τον ειδικό Ψυχολόγο.

«Γονείς γινόμαστε και δεν γεννιόμαστε»

«Know all the theories. Master all the techniques.

But as you touch a human soul be just another soul.»

 

Carl Jung

 

Εχετε ανάγκη να μιλήσετε; Επικοινωνήστε μαζί μας